2 min läsning

Är din artwork-leverans så här smidig?

Är din artwork-leverans så här smidig?

Kära varumärkesägare,

Är din artwork-leverans så här smidig?

Det kan den vara, men vanligtvis är den det inte. Här är ett typiskt scenario i designprojekt:

1. Artwork-godkännande
Efter (vanligtvis) flera granskningar godkänns artworken av en varumärkeschef eller liknande och skickas till tryckeriet.

2. Utskick av color target
Samtidigt behöver varumärkeschefen godkänna ett color target och se till att det skickas till repro och även vidare till tryckeriet.

3. PDF-korrektur
Efter en tid (beroende på olika faktorer) får varumärkeschefen ett PDF-korrektur från repron för godkännande. Vanligtvis jämför varumärkeschefen PDF:en och den godkända artworken manuellt på skärmen, bit för bit, tecken för tecken för att säkerställa att allt är detsamma.

4. Färgprov
Därefter får varumärkeschefen ett fysiskt färgprov att matcha med det motsvarande color target och jämför dem, ofta under mindre än idealiska kontorsbelysningar.

5. Godkännande av prov
Om det finns avvikelser i färgerna (vilket ofta är fallet) sker en fram-och-tillbaka dialog mellan varumärkeschefen och tryckeriet, som vidarebefordrar information till sin repro. Repron, ofta begränsad av budget, justerar så gott de kan och skickar nya prov. Ofta är det fortfarande inte tillräckligt bra, följt av tekniska och svårförståeliga förklaringar om varför färgmatchning är omöjlig. Detta leder till att varumärkeschefen motvilligt ger ett tvingat godkännande.

6. Tryckintag
Pantoner kan inte godkännas på ett Epson-prov. Medan tryckerier klargör att Pantone-färger används som levererats från tillverkare, är inkonsekvenser vanliga. Och av samma budgetskäl kommer tryckeriet inte att blanda om dem, även om de vanligtvis kan, för att matcha Pantone-färgchipen. Det kräver din närvaro under tryckintaget, där prover godkänns på plats. Endast då kommer tryckeriet att blanda dem för att göra en bra matchning.

Jag tror du förstår vart jag vill komma. Det är en mycket tidskrävande och högst riskfylld procedur. För att inte nämna att det stjäl din varumärkeschefs uppmärksamhet från nya varumärkesprojekt – tidsplaner blir oförutsägbara, beroende på leverantörens tidslinjer.

Vi är mycket bekanta med denna process, och för våra kunder erbjuder vi att ta över hela proceduren. Genom att anförtro oss kan dina varumärkeschefer tryggt kliva tillbaka, veta att vårt grafiska team digitalt proofar med mycket högre noggrannhet och säkerhet. Dessutom kan våra print managers, utrustade med både expertis och optimala ljusförhållanden, noggrant matcha färgprover samt samarbeta nära med tryckerier för att överbrygga eventuella färgskillnader. Och delta i tryckintag om det behövs.

Resultatet: Varumärkeschefer gör ETT enda godkännande och resten tas omhand av Collabra. De kan känna sig fria och fokusera på nästa projekt.

Fördelar:
Effektivitet: Spara ovärderlig tid, undvik de vanliga fram-och-tillbaka-processerna

Säkerhet: Lita på vårt team för noggrannare proofing och färgexpertis

Sinnesro: Frigör dina varumärkeschefer att fokusera på det de gör bäst – att förnya ditt varumärke

 

Gif cred: giphy.com

Designfallgropar: Undvik dyra misstag | Collabra

Designfallgropar: Undvik dyra misstag | Collabra

ATT SKAPA NY FÖRPACKNINGSDESIGN ÄR SPÄNNANDE. OCH MYCKET ARBETE. VORE DET INTE FANTASTISKT OM DET OCKSÅ BLEV SOM DU TÄNKT DIG TILL SLUT, SÅ ATT ALLT...

Read More
Hur Man Skapar Effektiva Design Feedback Loops Med Cway

Hur Man Skapar Effektiva Design Feedback Loops Med Cway

I den snabbrörliga världen av design och produktutveckling är det avgörande att skapa effektiva design feedback loops. Det handlar inte bara om att...

Read More