5 min läsning

Product Packaging Software – vad är det?

Product Packaging Software – vad är det?

 

Är du en aspirerande grafisk förpackningsdesigner som söker den bästa programvaran för att skapa förpackningsdesigner? Eller kanske en varumärkeschef som övervakar produktförpackningar inom marketing management, på jakt efter programvara som strömlinjeformar hantering, granskning och lagring av förpackningsartworks? Eller kanske en ingenjör inom kartongindustrin som letar efter programvara för att förverkliga ditt kommande förpackningskoncept?

Innehållsförteckning

  • Produktförpackning inom marketing management
  • Utforska Product Packaging Software
  • Överväg dessa insikter när du utforskar dina alternativ
  • Framtidsutsikter
  • Sammanfattning


 

PRODUKTFÖRPACKNING INOM MARKETING MANAGEMENT

 

Om den nämnda programvaran inte redan finns i din verktygslåda kommer du sannolikt att leta efter den. Men produktförpackning betyder olika saker för olika människor, även inom den mer smala formuleringen – produktförpackning inom marketing management. Du kommer snart att hitta en mängd varierande information om vad produktförpackningsprogram representerar för olika individer och företag.

Verkar förvirrande… Låt oss klargöra detta.

Flera termer finns för programvara dedikerad till skapandet och underhållet av förpackningsdesigner (som rör både grafiska designer och den faktiska förpackningen). En sökning efter product packaging software kommer sannolikt att ge resultat som omfattar alla dessa termer.

 

UTFORSKA PRODUCT PACKAGING SOFTWARE

 

Låt oss utforska de unika funktionerna och vad du kan förvänta dig av de olika kategorierna av program, för att hitta den bästa passformen för dina krav.

 

FÖR FÖRPACKNINGS- OCH SUBSTRATTILLVERKARE:

 

FÖRPACKNINGSKONSTRUKTION

Dessa lösningar hjälper förpackningsexperter att designa förpackningar, med fokus på visuella aspekter men främst på områden som kartonisering, pallastning osv. Programvaran bör vara skicklig på att utföra dessa beräkningar och erbjuda en omfattande förpackningsstrategi.

ERP

Underlättar hanteringen av ett komplett utbud av operationer, från supply chain management, resurser, till ekonomi inom substrattillverkning eller -förvärv och motsvarande avseende förpackningar. Förvänta dig att systemet är mer än bara en redovisningsplattform; det bör vara dedikerat till att hantera de specifika utmaningar som är vanliga i din bransch.

FÖR DESIGNERS:

 

On-Pack Design

Adobe-sviten framträder som ett oumbärligt verktyg för att skapa grafiska designer. Sviten, även om den är intensiv att lära sig, är avgörande för professionella designers som är seriösa kring att förverkliga sina kreativa visioner.

3D Visualization

Olika standarder finns som sträcker sig från grundläggande som automatiskt konfigurerar 3D-visualiseringar från artworks, till avancerade lösningar, med olika val beroende på önskad kvalitet. Mer avancerade alternativ kan producera nästan vad som helst, medan automatisk generering resulterar i ganska fyrkantiga och enkla packshots.

FÖR VARUMÄRKESÄGARE:

 

Artwork management

Ett system som specialiserar sig på konsolidering, hantering och samarbete kring alla artworks och projekt, vilket möjliggör lagring/bibliotek, projekthantering, granskning och godkännande, en sömlös arbetsprocess och samarbetsmiljö för designers, artworkpartners, interna och externa granskare, tryckerier osv.

 

ÖVERVÄG DESSA INSIKTER NÄR DU UTFORSKAR DINA ALTERNATIV

 

OMFAMNA EXPERTREKOMMENDATIONER MED OMDÖME

Artiklar som innehåller "toppmjukvarulistor" kan vara insiktsfulla och erbjuda en kondenserad vy över tillgängliga alternativ, inklusive författarens egna produkter. Det är dock fördelaktigt att närma sig dessa listor med ett öppet sinne medan man korsrefererar information för att säkerställa en en förståelse av varje mjukvaras kapabiliteter.

 

UTNYTTJA SÖKRESULTAT FÖR BRED INLÄRNING

 

Medan universella verktyg som Illustrator är allmänt erkända för förpackningsdesign, kan en bredare sökning avslöja en mängd olika lösningar. Detta kan inkludera innovativa artwork managementsystem och applikationer som erbjuder specialiserade funktioner för olika designutmaningar utöver traditionell förpackning, såsom webb- och sociala mediergrafik.

 

ANVÄND RECENSIONSPLATTFORMAR FÖR ATT INFORMERA DITT BESLUT

 

Plattformar som Gartners Capterra kan ge en utgångspunkt för din research om product packaging software, och presentera en bred översikt under paraplyet "Packaging software". Dessa insikter spänner över många applikationer, från logistiklösningar till design- och arbetsflödeshanteringssystem, som täcker olika aspekter av förpackning.

Slutligen är en djup förståelse av dina specifika behov och utmaningar avgörande när du väljer product packaging software. Då kan du bättre navigera bland de funktioner som erbjuds och anpassa dem till dina projektmål.

 

FRAMTIDSUTSIKTER

 

Att förutse framtiden för produktförpackning inom marketing management avslöjar möjligheter för tekniska framsteg som förbättrar den evolutionära takten i förpackningsproduktionen.

 

AI SOM DESIGNER OCH GRAFIKSKAPARE

 

AI har potential att revolutionera både förpackningsdesign och artworks. Idag skapas och implementeras all förpackning utom den enklaste av grafiska kreatörer. I morgon verkar det som ett naturligt steg för AI att skapa och placera grafik i en artworkmall, vilket skapar hela sortiment baserat på några huvuddesigner. Detta skulle t.ex. tillåta artwork managementprogramvara att inkludera AI-genererade artworks som kan granskas och korrigeras i programvaran av varumärkesägaren, utan den grafiska kreatören emellan.

 

FÖRPACKNINGSPROGRAMVARANS FRAMTID

 

Förpackningsprogramvara, som till större del är rotad i repro- och tryckindustrin, utvecklas för att bättre assistera varumärkesteam med deras dagliga utmaningar. Det övergår mot att strömlinjeforma processer och projekt, vilket gör dem snabbare, säkrare och enklare att hantera. Detta inkluderar att inkorporera fler kopplingsrelaterade funktioner och synkronisera med andra Product Information Management (PIM) system för att samla relevant data. Denna förbättring kan underlätta artwork-produktion genom att minska behovet av många granskningar och godkännanden, vilket avsevärt accelererar artwork management-processen och minskar tiden till marknaden.

 

SAMMANFATTNING

 

Product packaging software omfattar en mängd olika programvaror som används inom områdena förpackning och design, från förpackningskonstruktion, ERP-system, till grafisk design och visualiseringsprogramvara. Dessutom är packaging workflow program ett viktigt verktyg för varumärkesägare för att organisera, hantera och samarbeta kring sina artworks. Cway är ett packaging workflow program, som hanterar artworksortiment för stora varumärken i Skandinavien och följer branschens bästa praxis. Cway erbjuder både programvara och experter inom grafik, hantering och tryck, och möjliggör en komplett bästa praxis artwork managementtjänst.

Jag hoppas att denna information belyser din sökning och vägleder dig mot det du söker. För ett mer informerat beslut i din sökning, överväg att utforska programvaruleverantörer vars nuvarande kunder liknar ditt företags profil och utmaningar. Detta kan säkerställa att programvaran används av företag som står inför liknande utmaningar. Du kanske också vill kontakta dessa kunder för programvarurecensioner och insikter. Kom dessutom ihåg att "gratis" programvara sällan är helt gratis eller tillräckligt effektiv för dina behov. I slutändan speglas värdet av programvara i dess prestanda och uppfyllandet av dess löften. Med andra ord, du får vad du betalar för.

 

Vanliga frågor


 

Designfallgropar: Undvik dyra misstag | Collabra

Designfallgropar: Undvik dyra misstag | Collabra

ATT SKAPA NY FÖRPACKNINGSDESIGN ÄR SPÄNNANDE. OCH MYCKET ARBETE. VORE DET INTE FANTASTISKT OM DET OCKSÅ BLEV SOM DU TÄNKT DIG TILL SLUT, SÅ ATT ALLT...

Read More
Hur Man Skapar Effektiva Design Feedback Loops Med Cway

Hur Man Skapar Effektiva Design Feedback Loops Med Cway

I den snabbrörliga världen av design och produktutveckling är det avgörande att skapa effektiva design feedback loops. Det handlar inte bara om att...

Read More